Людмила Веспер: «Часник – це засіб від ста хвороб»

До борщу та з салом – ми звикли, що часник постійний гість на наших кухнях. Крім того, часник – одна з найпопулярніших спецій практично в усіх кухнях світу та найстаріша культивована рослина. Його почали вживати у їжу близько 6 тисяч років тому. В Україну цю рослину завезли з Візантії у 9-му столітті. Про користь цього продукту розповість гостя студії «Доброго ранку, Країно!» Людмила Веспер – фітотерапевт, директор Центру природного здоров’я:

«Я люблю часник і вважаю, що це засіб від ста хвороб. Майже від усіх хвороб, куди не подивись, крім деяких, можна застосовувати часник як природний лікувальний засіб. Зміцнює імунітет і запобігає багатьом хворобам, в першу чергу вірусним, грипу. Просто як профілактика грипу вже його потрібно вживати в сезон, а можна і не закінчувати. Зелений часник можна вирощувати вдома протягом всього року. І запах часнику, і смак часнику, і його дія – в усіх аспектах він лікувальний. Наприклад, у розведенні 1 до 125 він вже має протимікробну дію. Він також діє згубно на такі страшні хвороби, як, наприклад, тиф. Попереджує захворювання навіть його запах.

Часник можна використовувати зовнішньо, як протимікробний та бактерицидний засіб, і внутрішньо також. Наприклад, я читала в давніх рецептах, що в давнину люди використовували часник таким чином, що вони його і варили з оцтом – це був дуже гарний засіб, наприклад, від легеневих, бронхохвороб, від кашлю і навіть від бронхіальної астми. Якщо додати трошки оцту у страви з часником, то він буде і глистогінним, буде як антиоксидант діяти, тобто очищувати наші судини. Гарно впливає часник на печінку. Ще в давніх рецептах написано, а в Інтернеті такого не знайдеш, що при укусах собаки, скорпіона теж можна використовувати часник».

Прокрутити наверх
Натисніть Enter, щоб шукати, Esc - щоб вийти