Максим Гончар: «Морозиво із молочних продуктів фальсифікують найменше»

Не тільки вівсянка, бутерброди або ж яєчня – морозиво на сніданок. Японські вчені переконані: якщо їсти холодні ласощі саме вранці, це сприяє інтелектуальному розвитку людини. Та чи безпечна якість українського морозива, чи багато на ринку фальсифікату, розповість гість студії «Доброго ранку, Країно!» Максим Гончар – голова правління ГО «Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів»:

«Наша спеціалізація – в першу чергу ми робимо відбори, робимо лабораторні дослідження і доводимо, чи стверджуємо, показуємо, де який ступінь фальсифікату є в якій галузі. Хочу зазначити, що морозиво із молочних продуктів фальсифікують найменше. В нас є три ДСТУ. Це 4733 – пломбір, і він ділиться на три види: вершкове, пломбір безпосередньо, тобто за трьома ступенями жирності, від 7% до 20%. І тут мають бути виключно молочні продукти. Так само, як у сирі, як у вершковому маслі. А є морозиво 4734 – це плодово-ягідний екстрактний заморожений лід, і 4735 – із замінниками молочного жиру.

Раніше, до 1 травня 2010 року, допускалося заміняти лише кокосовою олією, а зараз, з 2010 року, більш дешевим пальмовим маслом. Тому коли ви обираєте, ви ніколи не дивіться на яскраву обгортку, а дивіться, згідно якого ДСТУ вироблено. Це мають обирати люди в залежності від фізичних своїх показань чи протипоказань. Якщо ви не хочете вживати пальмову олію, замінники молочного жиру, тоді виключно 4733. Якщо ні, якщо вам можна, то інші».

Прокрутити наверх
Натисніть Enter, щоб шукати, Esc - щоб вийти