Наталія Земна: «Малина підсилює функцію всього шлунково-кишкового тракту»

Баночка малинового варення як лікувальний засіб від простуди зберігається ледь не в кожній родині. Малина – відомий жарознижувальний засіб. Окрім лікувальної властивості, ягода має ще купу інших корисних якостей. Про це розповість гостя студії «Доброго ранку, Країно!» Наталія Земна – лікар-травник:

 

«На тих господарів, в кого в саду росте малина, завжди вказують дорогу нам діти: якщо вони приходять у садочок, то завжди біжать до малини. Якщо дитинка наїлася малини, то ми знаємо, що в неї буде гарний апетит. Малина підсилює функцію всього шлунково-кишкового тракту, і шлунок працює нормально. Малину найправільніше вживати свіжою. Дуже помилково, коли малину перекручують із цукром. Цукру роблять дві частини і одну частину малини. І тоді той цукор ніби нейтралізує всі корисні якості малини. Хворим цукровим діабетом не можна вживати солодкі ягоди, а малину можна. Малина лікує застудні захворювання, всі запальні процеси. Якщо хочеш, щоб вона була корисною ягодою, то звичайно краще споживати зранку.

 

Дуже широко користуються малиною У Кореї. Я була в південній Кореї, і там використовують з малини геть усе – починаючи від квітів і закінчуючи корінням. І коли я спитала, де ви взяли таку чудову рецептуру, мені сказали, що це українські рецепти, що це український досвід. Квіти малини вони збирають, щоб робити жіночу красу. Жінки п’ють відвари, протирають ними обличчя, особливо коли шкіри жирна, є вугрі. Малина дуже добре усуває висипи на шкірі. Квіти малини вживають в Україні з давніх давен при рожістому запаленні, п’ють її як профілактику від укусів гадюк, павуків».

Прокрутити наверх
Натисніть Enter, щоб шукати, Esc - щоб вийти