Віта Козар: «Хліб – це геніальний продукт»

Білий,пшеничний, пшенично-житній, український,батон, паляниця – такий хліб довгий часзалишався найпопулярнішим середукраїнців. Нині ж споживачі дедалівіддають перевагу так званому здоровомухлібу. Про цей продукт першої необхідностірозповість гостя студії «Доброго ранку,Країно!» Віта Козар – бренд-шеф пекарні,технолог:

«Хлебэто гениальный продукт, который сделалчеловек. В хлеб входит всего четыреингредиента – мука, соль, вода, дрожжилибо закваски. Он имеет большую группувитаминов В – это неврозы и психозы,достаточно присутствует протеиноваягруппа – работа мышц и мозга, аминокислоты.Конечно, очень хочется уделить вниманиецельнозерновым, мультизерновым, ржаным,ржано-пшеничным, они обогащенные.Обогащенный хлеб это лучше, чем пшеничныйхлеб. Потому что все эти обогащениядобавками – семена, зерна, Омега 3,незаменимые аминокислоты. В ржаномхлебе присутствует аминокислота, котораяназывается лизин. Лизин регенерируетпочки, печень. У человека с возрастомклетки стареют, и чтобы регенерироватьэти клеточки, нужен лизин. Дети большеедят пшеничные хлеба. Хлеб это легкийуглевод, а детям нужны углеводы, потомучто они двигаются, растут. А людямвозрастом за 30 рекомендуют ржано-пшеничный,ржаные хлеба. Но с ржаными нужно аккуратно,потому что у каждого второго украинцакислотность завышена, а они кислотные».

Читайте також

Найпопулярніше
Ситник про розмови із журналістами оф рекордс: Не розголошував. Ні державної таємниці, ні таємниці слідства
Вчені назвали найкращий час для вживання калорійної їжі
На сьогодні Майдан не завершений — учасник Революції Гідності та АТО (+текст)
Актуальне
Пішов з життя режисер, який подарував нам такі фільми, як "Помри, але не зараз", "На межі", "Пророк" та "Три ікси 2".
Уряд на засіданні Ради безбар'єрності прийняв рішення, що покращують доступ до послуг для осіб з інвалідністю.
Субтитри та жестовий переклад: Уряд працює над новими нормами для телебачення та онлайн-ЗМІ.
Теги