Найпопулярніші страви у їдальнях Верховної Ради – український борщ з пампушками, грибна юшка і котлети.
Про це розповів директор державного підприємства "Їдальня" управління справами апарату Верховної Ради Микола Бобренко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"Найпопулярніші страви – це звичайні прості страви української кухні. Наприклад, з перших страв – український борщ червоний з пампушками, грибна юшка. На друге часто беруть звичайні котлети з курятини, телятини і змішаного фаршу", - сказав Бобренко.
Він також розповів, що асортимент страв у їдальнях формується на підставі попиту.
Наприклад, в їдальні у будівлі Верховної Ради, де часто обідають депутати і представники іноземних делегацій, в меню буває червона риба, відповідно і ціни за обід тут вищі.
За його словами, в середньому вартість обіду становить до 100 гривень.
Бобренко додав, що меню у їдальні змінюється майже щодня.
"Загалом у меню 300 страв, які щодня змінюються. Рідко буває, що меню повторюється раз на тиждень", - сказав Бобренко.
Він додав, що їдальня на вулиці Садовій, 3, має 70 посадочних місць і щодня обслуговує 300 осіб, а в пленарні тижні – удвічі більше. Стільки ж місць і відвідувачів і в будівлі їдальні у Верховній Раді.
Штат їдалень 110 осіб, з них 60-65 кухарів. На підприємстві працюють два виробництва, які готують страви для 3 їдалень і кількох буфетів Верховної Ради, зокрема і для їдальні "під куполом".
За словами Бобренка, підприємство заплатило 3 мільйони 319 тисяч гривень податків до бюджету за 9 місяців 2017 року.