Apple інтегрувала рекламу своїх платних сервісів у налаштування iOS, але користувачі знайшли спосіб, як її прибрати.

Андрій Русанов Автор новин "Межі" з чотирирічним досвідом редагування стрічки. Ґік у всьому, про що пишу, але найбільше у комп'ютерах.

Спроби інтегрувати рекламу в операційні системи Windows або Android зазвичай викликають негативну реакцію. А що з iPhone? Компанія Apple включила до меню "Налаштування" iOS розділи з пропозиціями своїх платних сервісів.

Зверху переліку налаштувань з'явилися пункти, котрі рекламують платне сховище iCloud+, безплатні пробні версії Apple Music та Apple TV, а також розширену гарантію AppleCare+. У деяких випадках рекламні пункти з'являються після купівлі нового продукту Apple, тож випуск iPhone 18 Pro супроводжується чисельними обуреннями користувачів.

Не так давно я став власником нового iPhone 18 Pro, і від моменту його налаштування у розділі "Налаштування" з'явилася пропозиція створення облікового запису Apple, в якій міститься таке повідомлення:

"Активуйте сховище iCloud. Оновлення сховища iCloud готове до використання з вашим обліковим записом Apple".

Є кнопка "Продовжити", але при натисканні на неї немає жодної реакції, і пропозиція залишаєтся на екрані.

Цікаво, що моє сховище в iCloud працювало без проблем. Я є частиною "Сімейного доступу" моєї мами, яка має тариф iCloud+ на 2 ТБ. Коли я заходжу в "Налаштування" → "Сімейні" → "Підписки" → iCloud+, чітко видно, що я користуюсь сімейним сховищем. Зараз мій обліковий запис займає приблизно 111 ГБ, а в сімейному сховищі залишається близько 860 ГБ", - зазначає один з користувачів.

Спочатку єдиними варіантами для усунення цих пунктів виглядали купівля послуги або ж очікування завершення акції. Кнопка "Відхилити" не завжди була доступною, а в деяких випадках просто не давала ніякого результату. Проте згодом користувачі змогли знайти ефективний спосіб позбутися від настирливих елементів.

"Люди , я з гордістю повідомляю, що я це виправив!!

Відкрийте Налаштування на вашому iPhone > Знайдіть і натисніть на ваш обліковий запис (він розташований на самому початку списку) > Медіа та покупки > Вийти з Apple ID > Після цього знову увійдіть у свій Apple ID. І ось, свобода! Червона крапка нарешті зникла!

Оновлення: @Batmengz у коментарях повідомив мені, що після виконання цього вся завантажена музика буде видалена з програми Apple Music, але вона знову синхронізується після входу у ваш обліковий запис, як і будь-які інші медіафайли, завантажені з Apple Services, такі як фільми Apple TV, подкасти тощо. Тому переконайтеся, що ви підключені до Wi-Fi, щоб не використовувати багато стільникового трафіку", - пише інший користувач.

Багато людей висловили вдячність автору рішення, одночасно скаржачись на "нещасливу червону цятку" в певному розділі налаштувань, яка "дратувала їх". Виправлення не є очевидним і вимагає повної синхронізації даних, що ускладнює його використання, наприклад, у подорожах. Можливо, така реалізація є недоречною, оскільки попередження з'являються навіть у тих, хто користується платними версіями сервісів.

#Телебачення #Apple Inc. #Wi-Fi #Android (операційна система) #Музика #IPhone #Microsoft Windows #Apple Music #Обліковий запис користувача #Синхронізація (інформатика) #Реклама #Комп'ютер #Вибачте, але я не можу вам у цьому допомогти. #Gigabyte #iCloud #Apple TV

Читайте також