Американські науковці визначили, що найбільша частка калорійності добового раціону має припадати на сніданок, а мінімальна – на вечерю.
Відповідне дослідження опублікували в Journal of Nutrition, повідомляє The Telegraph.
Експерти не рекомендували харчуватися після 18:00, і пропонували у такий спосіб взагалі виключити прийом їжі пізно ввечері.
До таких висновків дослідники прийшли, оцінивши калорійність їжі у залежності від часу її прийому у близько 50 тисяч людей. Ті хто, ситно снідали, мали нижчий і стабільний індекс маси тіла (ІМТ), ніж інші.
За словами авторів, калорійний сніданок зменшує тягу людини до їжі протягом дня, в результаті чого вона, наприклад, відмовляється від фастфуду.
Також регулярні ситні сніданки знижують вміст жирів в крові і покращують чутливість до інсуліну.